Saarbrigge: Kää Faasend ohne Faasendkiechelcher! Aach, wenn se diesjohr schunn widda ins Wassa fallt, unsa Faasendkichelcher lasse mir uns nidd maadisch mache! Unn das brauche na fier se bagge : 125 ml Milch, 100 g Budda odda Margarine, 500 g Mähl, 1 Päggelsche Trockenback-Heef (die vom Corona-Hamschdern 2020 misst noch gudd sinn), 30 g Zugga, 1 Päggelsche Vanillzugga, 3 Trobbe Rum-Aroma (die kläne Reehrscha do, kamma awwa ach weglasse), 1 Teeleffel voll Salz, 2 Eier, 1 Eigelb, außerdem noch e Flasch Sunneblumeeel odda Frittierfett, noch meh Zugga unn Zimt, Sießschmeer odda Laquerisch (wer will).
Trick 17: Wenn ihr nit warte wolle, bis der Deisch gang is, dann riehre den schunn owends ahn und stelle ne iwwa Naacht inna Tuppaschissel in de Kühlschrank odda in de kallde Keller. Der geht dann vun allään uff bis daachs druff unn ihr kinne gleich bagge!